24-26 september: training 'leren faciliteren'

Werk jij mee aan maatschappelijke verandering? Wil je jouw skills in het begeleiden en ondersteunen van groepen oefenen, bijschaven en verdiepen? Kom naar het train-de-trainers weekend van Tractie en leer tools en methodieken kennen voor trainingen, workshops en besluitvorming.

Trainers- en facilitatieskills zijn cruciaal om sociale verandering succesvol te organiseren en bewegingsopbouw vorm te geven. Met die vaardigheden en tools wakkeren we actieve deelname aan, begeleiden we efficiëntere vergaderingen en stroomlijnen we basisdemocratische besluitvorming. Zo ondersteunen we mensen om creatieve en succesvolle acties en campagnes op te zetten, maken we groepen duurzamer en sociale bewegingen sterker.

Wat doen we?

In dit weekend:

  • verwerf je dieper inzicht in hoe mensen in groepen leren
  • breid je je toolbox uit met methodieken voor trainingen, workshops en besluitvormingsprocessen
  • leer je een praktisch kader aan voor het ontwerpen van workshops
  • kan je experimenteren en oefenen met nieuwe tools en skills

Een weekend lang wissel je met trainers-facilitators ervaringen uit en kan je praten over waar je mee zit en wat jou inspireert. De trainers van Tractie creëren een inspirerende leeromgeving op maat van de groep.

Voor het praktische verloop houden we rekening met de noodzakelijke corona-voorzorgsmaatregelen. Heb je interesse om aan deze training deel te nemen? Contacteer ons via training@vredesactie.be.

datum
24 sep 2021
locatie

Het trainingsweekend gaat door in Leuven. We verwachten dat je er het hele weekend bij bent en graag ook ter plaatse overnacht. Meer praktische informatie over deze training verneem je bij inschrijving.